Khamis, 30 Mei 2013

Taniah kepada Mereka......

Gambar sekadar perhiasaan

Taniah kepada mereka yang sudah melangsungkan perkahwinan.Musim cuti sekolah begini banyak jugak pasang-pasangan yang mendirikan rumahtangga,maka berubahlah status si jejaka tadi kepada gelaran suami dan begitu juga dengan si dara 

Tarikh 30 dan 31 Mei 2013 adalah tarikh keramat ,kerana rata-rata pasangan memilih tarikh ini untuk berkahwin 
Persiapan awal sudah di lakukan,menyediakan kelengkapan secukupnya untuk memastikan majlis berjalan dengan cukup meriah 


Ahad, 26 Mei 2013

Minta bantuan kepada semua...........Bantu sahabat kita ini sedaya mungkin

Orignal msg dari sahabat saya di dalam forum carigold 

salam..
maaf kalau salah tempat, sebab nak mintak jasa baik kawan2 kat CG, 

pagi2 tadi,
pagar rumah saya kene pecah..



dan yang hilang 





adik saya balik rumah dalam pukul 2 pagi...

polis plak buat rondaan dalam pukul 2.30 pagi, jadi aku rasa sebelum subuh setan2 ni buat kerja,

p/s: mohon jasa baik kawan2, kot2 ade yang nak jual RR panas, sparepart or ape2, telefon adik saya : 0172989695, - azri, 

aku rasa masa ni setan2 tu tengah tidur lagi, bukan kerja sorang nak angkut pagar rumah aku tu, 

dah buat report polis, dalam list wanted, tapi aku harap kawan2 kat sini boleh tolong, belum 12 jam, belum 24 jam lagi.......

terima kasih


lupa nak beritahu, no, plat JPB 5419, rumah kat taman tangkak jaya 2, jadik kemungkinan dalam kawasan muar, melaka je la kalau2 dia nak buat hal jual2an ni

kalau ikot kata polis, biasanya org yang curik ni akan buat race motor2 ni, sebab banyak kes kat tangkak ni motor RR ni kene curik, kat kedai motor baru je 2 hari lepas hilang 3 biji RR, kedai motor pon sama dia angkut pagar mcm ni......
__________________


tolong share kepada sahabat anda

Khamis, 23 Mei 2013

Forum Carigold terkenal dengan......?

Hampir 2 tahun sudah saya menggunakan Forum Carigold sebagai tempat untuk promok produk-produk fizikal yang saya tawarkan
Ramai yang tidak tahu bahawa Carigold merupakan satu-satunya forum yang mempunyai pengunjung yang ramai .Rata-rata yang menggunkan forum ini adalah mereka yang berkecimpung di dalam Forex.Walaupun forum ini berteraskan kepada mereka yang bercimpung di dalam Forex ,namun ownernya tidak melupakan mereka yang ingin bersantai di dalam forum ini

Diantara bahagian-bahagian yang popular ialah:

santai
Politik
Product &trading
dan sebagainya

Namun untuk berforum kita perlu mematuhi peraturan yang sudah di tetapkan,oleh owner contohnya melarang menggunakan perkataan yang tidak senonoh
Tujuan perlaksanaan peraturan tersebut adalah untuk menjamin kententeram pengguna lain

Sabtu, 18 Mei 2013

Searh Enjin Comodo Dragon.....Jom cuba

Susah betul nak buka Mozila ni.... Tiap kali saya klik nak buka Mozila pasti tidak dapat,ushar punya ushar dalam hippo file saya terjumpa dengan Satu searh Enjin yang bernama Comodo Dragon yang mana Searh Enjin sangat ringan dan pantas dari pada Chrome dan mozila

Pada mulanya saya ingat pemainan game comodo yang di sediakan untuk kanak-kanak,ternyata sangkaan saya meleset 100%.Apabila saya membaca keterangan yang berikan tanpa membuang masa saya terus install di laptop.

Konsep yang diguna pakai oleh searh engin ini bagi saya sama sahaja dengan google chrome,mungkin sedikit masa lagi Comodo Dragon akan mengantikan google Chrome dan Mozila,

Dibawah ini saya tunjukan berberapa Screen short berkaitan dengan Comodo Dragon,bagi saya ini merupakan pilihan terbaik untuk kita bertukar searh engin sekiranya berlaku dropdown searh enjin yang biasa kita gunakan

p/s:Biawak comodo tidak ada di negara kita....


Jumaat, 17 Mei 2013

Jom rilex sekejap......Tengok puas2,mana tahu leh segarkan Mata Anda


Selamat Hari Guru....

Sekadar Gambar Hiasan

Selamat hari guru kepada semua guru-guru yang berada di Malaysia yang banyak berjasa dalam mendidik anak bangsa tidak kira latar belakang mereka.Segala kesusahan dan kepayahan para guru akhirnya terbalas jua dengan sambutan Hari Guru setiap tahun

Tanpa guru yang mendidik siapalah kita pada hari ini,guru ibarat sebatang lilin yang sanggup membakar dirinya demi untuk pelajarnya berjaya.

Kepada guru,saya ucapakan terima kasih,tidak dapat di balas segala jasa mu guru,

Masa berlalu bergitu cepat...


Masa berlalu pergi bergitu cepat meninggalkan kita,sedar tak sedar dah masuk bulan Rejab mengikut Kelendar Islam.Bagaimana dengan pengurusan masa kita pada hari ini?Adakah kita menggunakan masa yang ada dengan perkara yang berfeadah ?Tepuk dada tanya iman



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...