Ahad, 27 Mac 2011

Kenapa suka ikut Ambulans

Ne no ne no ne no baru sekajp tadi ambulans melintasi saya,saya baru sahaja balik dari pekan pergi ker kedai mesin fotostat nak masuk dakwat dalam botol tu.Dari jauh lagi sudah kedengaran siren Ambulans,lajunya bawak his2,maka dengan itu sila beri ruang pada Ambulans bila kita dengar dari arah belakang kita yer.

Kenapa suka ikut Ambulans...

Pasti dan pasti kekawan para pembaca mengalami keadaan ini,kita berhenti di satu traffik light,tiba-tiba kita terdengar siren ambulans dan seangkatanya,lepas tu tanpa meghiraukan lampu merah ker jingga ke kita terus jalankan?

Ada satu lagi keadaan dimana kita nak keluar simpang tiba2 ambulans melintas di tepi kita,kita pun apa lagikan follow ajer la nak cepat katakan,follow punya sampai kat hospital buat apa kan?bukan tujuan kita pun nak sampai situ

Terburailah satu tajuk kenapa suka ikut Ambulans,tp ingat ambulans tak tunggu kita,so kena hati-hati jugaklah masa nak follow tu hahaha.Budaya ikut ambulans ni saya tak pasti sejak bila di amalkan,rakyat malaysia ni memang hebat bahagian ikut ni hahahaha

kakulators:pernah sekali saya ikut belakang lori tapi jarak jauh lah sikit hehehe

2 ulasan:

  1. assalamualaikum.. follow u =, follow me back k http://darinahdaud.blogspot.com/

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...