Sabtu, 23 April 2011

Luahkan segalanya


Assalamulaikum kalau anda rasa tidak puas hati luahkan segalanya kepada mereka yang dapat mendengar dan menasihati anda,tapi jangan luahkan segalanya kepada orang yang  tidak sepatutnya,ini akan menyebakan keadaan bertambah buruk


Luahkan segalanya kepada kawan-kawan yang betul memahami masalah anda,anda pasti biasa terdengar perkataan ini.....kalau aku dah lama dah budak tu kena tumbuk......kalau anda sudah berkerja dan rasa tidak puas hati dengan dengan boss luahkan segalanya kepada boss,cuba ajak boss berbicang secara face to face,sebelum anda membuka topik tu elok lah anda bersedia sekiranya boss anda juga ingin meluahkan segalanya kepada berkenaan dengan prestasi kerja anda

kalau anda tidak berpuas hati dengan ibubapa anda saya saranankan anda diam sahaja luahkan segalanya pada kakak,adik yang masik kecil ker sekurang-kurang ada gak org nak dengar walaupun adik anda tu tak paham apa pun

Rasa tidak puas hati juga sering kali berlaku dalam pada tengah asyik bercinta,luahkan segalanya kepada awek atau pakwe anda tu secara berhemah dan matang sikit,kalau yang dah matang tu rasanya dah tak perlu buat matang bergitu juga dalam berkawan kalau rasa tak puas hati jangan dok umpat di belakang nya,ajak face to face jauh dari orang ramai lepas luahkan segalanya yer


kakulators:Saya pun dah amalkan juga cara ini,ermm hasilnya orang akan respet sama kita

2 ulasan:

  1. slm, dtg usha2;p

    apisv2.com

    BalasPadam
  2. terima kasih apizv2 nice blog anda saya sudah usharnya

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...