Infomasi-Pengkongsian-Pengiraan-travel dan sebagainya

Sabtu, 23 April 2011

Luahkan segalanya


Assalamulaikum kalau anda rasa tidak puas hati luahkan segalanya kepada mereka yang dapat mendengar dan menasihati anda,tapi jangan luahkan segalanya kepada orang yang  tidak sepatutnya,ini akan menyebakan keadaan bertambah buruk


Luahkan segalanya kepada kawan-kawan yang betul memahami masalah anda,anda pasti biasa terdengar perkataan ini.....kalau aku dah lama dah budak tu kena tumbuk......kalau anda sudah berkerja dan rasa tidak puas hati dengan dengan boss luahkan segalanya kepada boss,cuba ajak boss berbicang secara face to face,sebelum anda membuka topik tu elok lah anda bersedia sekiranya boss anda juga ingin meluahkan segalanya kepada berkenaan dengan prestasi kerja anda

kalau anda tidak berpuas hati dengan ibubapa anda saya saranankan anda diam sahaja luahkan segalanya pada kakak,adik yang masik kecil ker sekurang-kurang ada gak org nak dengar walaupun adik anda tu tak paham apa pun

Rasa tidak puas hati juga sering kali berlaku dalam pada tengah asyik bercinta,luahkan segalanya kepada awek atau pakwe anda tu secara berhemah dan matang sikit,kalau yang dah matang tu rasanya dah tak perlu buat matang bergitu juga dalam berkawan kalau rasa tak puas hati jangan dok umpat di belakang nya,ajak face to face jauh dari orang ramai lepas luahkan segalanya yer


kakulators:Saya pun dah amalkan juga cara ini,ermm hasilnya orang akan respet sama kita

2 ulasan:

  1. slm, dtg usha2;p

    apisv2.com

    BalasPadam
  2. terima kasih apizv2 nice blog anda saya sudah usharnya

    BalasPadam

Label

Perniagaan (8) Kemunculan semula Tuah Sujana Penulis muda berbakat (3) android (3) Lawatan ke kolam ikan siakap (satu projek satu misi) (2) Panduan Penggunaan Handphone (2) Tip health by eating green salads (2) Tips mencari atikel berkaitan dengan Assgemnt anda .... (2) Tuah Sujana (2) flyer (2) 22 tanda hari kiamat semakin hampir (1) 31/03/2011 Berada di Kota Bharu (1) Adik oh Adik...... (1) Alasan Kenapa Suka memasak (1) Apa yang best sangat dengan Angry Birds? (1) Azam baru (1) Bacalah sampai habis... (1) Bahagilah masa kita sebaiknya (1) Bakat melalui YB (1) Baru Nak buat lesen Memandu Nakal betul.... (1) Berbudi Pada Tanah (TJ) (1) Berhibur (1) Bertanya Khabar..hello (1) Bob Marley (1) Buat catatan supaya tidak lupa (1) COK =Cangkul (1) Cabaran menyimpan RM10 sehari... (1) Cerita Pasal Kahwin bujet tak cukup (1) Cucuk duit Vs Simpan duit (1) Demi masa (1) Dompet (1) Dr Azizan Osman (1) Dua masalah berlaku serentak (1) Fenomena Instagram (1) Hari Perkerja (1) Hati mahu kering part 1 (1) Hati mahu kering part 2 (1) Himpunan hadis (1) I (1) Info ringkas (1) KWSP (1) Kaum-kaum yang pupus???? (1) Kebaikan jalan sehala dan keburukanya di mata saya (1) Kemalangan (1) Kenapa jadi begini? (1) Kenapa suka ikut Ambulans (1) Kisah cinta melalui.....bahagian 1 (1) Kisah saya dan ebay (1) Komik Niaga siri 1 (1) Lagu (1) Luahkan segalanya (1) Lukisan Kartun guna Paint (1) MJ (1) MajalahNiaga (1) Makan tengah malam (1) Makanan Negeri (1) Mobile (1) Mulakan Hari ini dengn semangat Baru (1) Nasihat (1) No Hp anda di paparkan di Facebook? (1) Onexox Black (1) Pandangan Saya tentang Kematian Osama.. (1) Pengantin Baru (1) Penjimatan (1) Pesta makan Ikan Siakap (1) Rahsia Perompak sudah di dedahkan...? (1) Review (1) Rindu Muhammadku (1) Salam Adilfitri (1) Sedarlah (1) Sensasi (1) She (1) Siapa Idola kamu (1) Siapa kakulator (1) Smart Viral (1) Suka dengan GomoFm (1) Super MOON (1) Tak Ambil kisah (1) Terima kasih Bos (1) They ... pain .. (1) Tinggal kenangan Al Fatehah (1) Tips ringkas shopping online market luar (1) Usia saya semakin hari semakin tua...amal ibadah kurang (1) VLD (1) berhati-hati (1) berita panas (1) blogspot (1) bolehkah? (1) cerita panas (1) fenomena El Nino (1) handbag kepentingan kepada Lelaki dan wanita (1) handphone (1) hello (1) hilang (1) hot (1) idea menulis (1) impian (1) info panas (1) jawatan kosong (1) kenali Sos Bilis(budu) atau pati ikan bilis (1) kenangan (1) kisah Kertas Double A (1) kisah silam (1) komik niaga bersama MatBiz (1) medium baru (1) menanbung (1) motivasi (1) penulis (1) rancangan lah untuk esok (1) rasa (1) selepas azam lama tidak tercapai (1) smartphone (1) super duper bz (1) syukur pada ALLAH... (1) urus kewangan (1) wordpress (1) zaman kecik kakulator (1)