Infomasi-Pengkongsian-Pengiraan-travel dan sebagainya

Khamis, 23 Jun 2011

Bahagilah masa kita sebaiknya

Assalamulaikum...hai selamat semua hendaknya.

Bahagi lah masa kita sebaik mungkin,24 jam yang di anugerah kepada kita sememang sudah mengcukupi.Bagi mereka yang sibuk mengejar cita-cita,hedaklah mengatur masa mereka sebaik mungkin.

Baiklah,masa hendaklah di bahagi mengikut kesesuaian kita,ada di antara kita mempunyai tangungjawab yang besar dalam kehidupan,namun sebesar mana pun tangungjawab itu,kita sepatutnya tidak melupakan tentang kehidupan sebagai manusia normal.

Kita mengambil contoh pada waktu petang yang nyaman aktiviti yang sesuai mengikut pengiraan saya ialah bercucuk tanam(bagi mereka yang ada tanah),memasukan pokok bunga dan sebagainya

Dalam kehidupan seharian juga istilah berfoya-foya tidak perlu ada,apabila kita membahagikan masa kita sebaiknya,jadual tersebut di penuh dengan segala gerak kerja dan gerak kerja tersebut di lakukan secara teratur dan bersistem

Pernah sekali saya melihat seorang sahabat saya ,penulis muda yang berbakat,beliau mempunyai jadual yang padat tetapi masih sempat melayani saya :)

Kita sering kali melihat seorang yang melakukan kerja minit-minit akhir,bagaimanakah hasilnya!! sedangkan tarikh akhir kerja tersebut sudah di berikan.Ini menunjuk pembahagian masa amat-amat penting.


Jadi setakat ini dulu lah posting saya

P/s:Kita yang buat jadual,kita kena patuhilah jadual tersebut....saya sama sahaja dengan awak

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Label

Perniagaan (8) Kemunculan semula Tuah Sujana Penulis muda berbakat (3) android (3) Lawatan ke kolam ikan siakap (satu projek satu misi) (2) Panduan Penggunaan Handphone (2) Tip health by eating green salads (2) Tips mencari atikel berkaitan dengan Assgemnt anda .... (2) Tuah Sujana (2) flyer (2) 22 tanda hari kiamat semakin hampir (1) 31/03/2011 Berada di Kota Bharu (1) Adik oh Adik...... (1) Alasan Kenapa Suka memasak (1) Apa yang best sangat dengan Angry Birds? (1) Azam baru (1) Bacalah sampai habis... (1) Bahagilah masa kita sebaiknya (1) Bakat melalui YB (1) Baru Nak buat lesen Memandu Nakal betul.... (1) Berbudi Pada Tanah (TJ) (1) Berhibur (1) Bertanya Khabar..hello (1) Bob Marley (1) Buat catatan supaya tidak lupa (1) COK =Cangkul (1) Cabaran menyimpan RM10 sehari... (1) Cerita Pasal Kahwin bujet tak cukup (1) Cucuk duit Vs Simpan duit (1) Demi masa (1) Dompet (1) Dr Azizan Osman (1) Dua masalah berlaku serentak (1) Fenomena Instagram (1) Hari Perkerja (1) Hati mahu kering part 1 (1) Hati mahu kering part 2 (1) Himpunan hadis (1) I (1) Info ringkas (1) KWSP (1) Kaum-kaum yang pupus???? (1) Kebaikan jalan sehala dan keburukanya di mata saya (1) Kemalangan (1) Kenapa jadi begini? (1) Kenapa suka ikut Ambulans (1) Kisah cinta melalui.....bahagian 1 (1) Kisah saya dan ebay (1) Komik Niaga siri 1 (1) Lagu (1) Luahkan segalanya (1) Lukisan Kartun guna Paint (1) MJ (1) MajalahNiaga (1) Makan tengah malam (1) Makanan Negeri (1) Mobile (1) Mulakan Hari ini dengn semangat Baru (1) Nasihat (1) No Hp anda di paparkan di Facebook? (1) Onexox Black (1) Pandangan Saya tentang Kematian Osama.. (1) Pengantin Baru (1) Penjimatan (1) Pesta makan Ikan Siakap (1) Rahsia Perompak sudah di dedahkan...? (1) Review (1) Rindu Muhammadku (1) Salam Adilfitri (1) Sedarlah (1) Sensasi (1) She (1) Siapa Idola kamu (1) Siapa kakulator (1) Smart Viral (1) Suka dengan GomoFm (1) Super MOON (1) Tak Ambil kisah (1) Terima kasih Bos (1) They ... pain .. (1) Tinggal kenangan Al Fatehah (1) Tips ringkas shopping online market luar (1) Usia saya semakin hari semakin tua...amal ibadah kurang (1) VLD (1) berhati-hati (1) berita panas (1) blogspot (1) bolehkah? (1) cerita panas (1) fenomena El Nino (1) handbag kepentingan kepada Lelaki dan wanita (1) handphone (1) hello (1) hilang (1) hot (1) idea menulis (1) impian (1) info panas (1) jawatan kosong (1) kenali Sos Bilis(budu) atau pati ikan bilis (1) kenangan (1) kisah Kertas Double A (1) kisah silam (1) komik niaga bersama MatBiz (1) medium baru (1) menanbung (1) motivasi (1) penulis (1) rancangan lah untuk esok (1) rasa (1) selepas azam lama tidak tercapai (1) smartphone (1) super duper bz (1) syukur pada ALLAH... (1) urus kewangan (1) wordpress (1) zaman kecik kakulator (1)